zondag 20 december 2009

Noorse treinen rijden wél - unieke rit Bergen-Oslo


Dit heeft de Noorse tv echt uitgezonden: camera op de loc en zeven uur recht naar voren kijken. Bijna een werkdag lang door besneeuwde bergen, zonder dat de boel krakend tot stilstand komt zoals in Nederland. Hieronder een schitterend fragment van YouTube. De volle zeven uur kun je hier downloaden via Bittorrent. Wie Noors beheerst kan meedoen aan een wedstrijd wie van dit onder Creative Commons vrijgegeven materiaal de mooiste bewerking maakt.

Hier nog even het gehakkel van de woordvoerster van de NS op donderdag, toen de treinen rond Utrecht het begaven. Ze wist niet wat er aan de hand was maar gek genoeg wel dat er "heel hard aan gewerkt" werd. En ze bleef minutenlang het antwoord schuldig op de vraag waarom in landen als Noorwegen en Zwitserland de treinen wél blijven rijden als het sneeuwt. Tijd voor een stage?

4 opmerkingen:

 1. Geen wissels in het spoor maakt het makkelijker dan hier. En wat hebben we eraan als de NS / ProRail kapitalen investeren om een extreme situatie goed op te kunnen vangen?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het sneeuwt helemaal niet. Het heeft gesneeuwd, dat is heel wat anders. Beetje populistisch.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. gaan we lekker in Noorwegen wonen met zijn allen. een paar dagen sneeuw. Waar gaat dit allemaal over?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dan moeten NS en ProRail daar open kaart over spelen en niet doen alsof ze zelf niet snappen waar het verschil in zit. "We zouden er iets aan kunnen doen maar dat doen we niet want dan wordt het treinkaartje x procent duurder."

  BeantwoordenVerwijderen