maandag 25 januari 2010

Vlucht 1549 wordt uit het ijs getakeld


Het is alweer een jaar geleden dat de Airbus uit de Hudson werd gehaald (17 januari 2009). Nu pas kom ik deze video tegen, die in time lapse-beelden laat zien hoe het toestel werd opgetakeld. De langsdrijvende ijsschotsen verzorgen een schitterend decor. Let op hoe na het arriveren van de kraan het toestel eerst nog helemaal zinkt. Beelden gemaakt door Dave Martin, die het geluk had dat dit allemaal pal onder zijn appartement gebeurde.

Eerder op VideoVolt: Hoe vlucht 1549 in de Hudson belandde.
Meer time lapse op VideoVolt.


Posted on Kontain.com - [Flight 1549] from David Martin on Vimeo.

3 opmerkingen:

 1. Heel spectaculair!
  Vr.gr Bert

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een prachtig, ja zelfs ontroerend filmpje (komt natuurlijk ook door de muziek). Een wat zou het mooi zijn geweest als er zo'n filmpje was gemaakt van het ophijsen van die gezonken Russische onderzeeër, de Koersk...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi!

  Er is inmiddels veel geproduceerd over- en rond vlucht 1549. Veel pasagiers hebben ervaren hoe kwetsbaar het leven kan zijn. Velen hebben een "reboot" gemaakt. Zo ook een marketing manager van Hewlett Packard (HP) op zoek naar een nieuwe uitdaging. Die uitdaging is mijn nieuwe bedrijf. Over hoe we op het vliegtuig kwamen heb ik geschreven op mijn blog: http://mmeiborg.wordpress.com/2009/11/13/hudson-airbus/. Daar treft u ook twee indrukwekkende reconstructies van de vlucht, die alles bij elkaar slechts 6-7 minuten heeft geduurd, compleet met de communicatie tussen piloten en verkeerstorens.

  BeantwoordenVerwijderen