vrijdag 18 juni 2010

Bavaria's nieuwste reclame

De camera beweegt door een lugubere kerker. Dreigende muziek. Tralies, spaarzaam licht, van vocht glanzende muren. In de hoogte een veel te klein raam. Ergens schiet een rat weg.

Dan: kleur! Oranje. Een jurkje! Maar het is gescheurd en vuil. We zien een vrouw, een mooie vrouw. Haar in de war, vuil, een mismoedige gezichtsuitdrukking.
In een ruimere uitsnede zien we meer dames in oranje jurkjes. Sommige zittend op hun brits, andere liggend. Allemaal even verfomfaaid en triest.

Opeens slaat in de verte galmend een deur. Voetstappen. In tegenlicht komt een zwaarlijvig silhouet aanlopen. De dames in oranje jurkjes kijken op, kijken elkaar aan. Twee handen grijpen elkaar.
Er word een sleutel in het slot gestoken, de traliedeur zwaait open, het silhouet staat wijdbeens in de deuropening. Een moment van akelige spanning, er is angst op de gezichten boven de jurkjes. Een hand klemt zich om de rand van de brits.

Een donkerbruine stem: "Ladies. We are very sorry. You're free to go." Dan de opluchting.

Zo. Nu eerst een Bavaria.

(Naar een idee van mijn lieftallige echtgenote, Monique Sinke.)
De voorgeschiedenis.
Meer voetbal op VideoVolt.

3 opmerkingen:

  1. Yep, dit zal iemand binnenkort wel op youtube plaatsen. Leuk storyboard.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hij is leuk genoeg om met amateurs op film te zetten, voordat Bavaria er mee op de loop gaat: de ultieme ambush marketing.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik vind het leuker als die cipier gewoon een kratje Bavaria komt brengen.

    BeantwoordenVerwijderen