zaterdag 31 juli 2010

She Wore a Yellow Ribbon

De video's op deze blog plaats ik meestal omdat ik ze van harte aanbeveel. Dat geldt niet voor deze succeswestern uit 1949 met John Wayne. Ik heb het eerste half uur bekeken en, bedorven als ik ben door flitsende hedendaagse films, vind ik hem traag, saai en slecht van dialogen en acteerwerk. Niet te verdragen. Maar intussen was het destijds wel een groot succes en scoort-ie op imdb.com 7,3 punten op een schaal van 10. Goed dus dat-ie online staat, zodat we ons kunnen afvragen waarom hij toen zo goed was en nu niet meer (en dat is los van de beeldkwaliteit).

Louis CK, olifant in porseleinkast

Hij is de opvolger van George Carlin: genadeloos eerlijk en daardoor vanzelf grappig. Hier vier clips, doorspekt met krachttermen en toch onweerstaanbaar.

Jonge alien zakt voor het vak 'ontvoering'

Er moet een aardbewoner worden gekidnapt en een jong groen mannetje mag voor het eerst aan de knoppen. Hij moet nog heel wat oefenen. Korte animatiefilm van Pixar.

Een zee van plastic tassen

Prachtige stop-motion-animatie is troef van propagandafilm tegen plastic tassen. Geen leuk onderwerp, geen leuke boodschap en toch zit ik met een glimlach te kijken.

Meer plastic op VideoVolt.

Menselijke vuurpijl komt niet van de grond

Waarom ging die jongen daar staan? Hoe liep het met hem af? Is hij alweer naar de wc geweest? En als je het dan toch online zet, waarom dan niet in betere video en mét geluid? Het is niet anders, we moeten het hiermee doen

vrijdag 30 juli 2010

De grootste knal van de 20e eeuw

... was vandaag precies 102 jaar geleden, in Tunguska, Siberië. (CORRECTIE: Die verjaardag was een maand geleden. Stomme fout, zie de reacties.) Vermoedelijk ontplofte een aanstormende asteroïde op een hoogte van 5 tot 10 km. Het lichaam moet een omvang hebben gehad van enkele tientallen meters. Tientallen kilometers in het rond werden alle bomen geveld (zo'n 80 miljoen bomen) en tot in Europa was het nachtenlang licht. Pas na dertien jaar arriveerden de eerste onderzoekers in het gebied. Kies hier tussen twee documentaires. Een ouderwetse met sf-auteur Arthur C. Clarke als verteller. Duur: nog geen 30 minuten. Of een recente met vette special effects en dito commentaarstem, van 50 minuten. Geef mij de eerste maar, al zijn de beelden van de nieuwere film scherper en in kleur.



Pianiste Valentina Lisitsa speelt Rachmaninoff

Muziek heeft een vaste plek op VideoVolt maar klassiek, dat komt er niet zo vaak van. Misschien gaat dat veranderen nu ik vandaag verschillende klassieke pianisten ontdek die er een bloeiend kanaal op YouTube op nahouden. Een ervan is de Oekraïens-Amerikaanse Valentina Lisitsa.

Als deel 1 is afgelopen is deel twee te vinden in de strook onderin het videovenster. Er zijn vier delen.

Meer Valentina op VideoVolt.

Seksscene Rachel Bilson met verrassingen

Actrice Rachel Bilson besluit op de set dat ze geen naaktscene wil doen. De regisseur verzint ter plekke een oplossing waar ze zich allebei in kunnen vinden.

Het slopen van een iPhone 4

Ik dacht: als eerste gaat de gewraakte antenne eraf. Maar nee hoor, die wordt blijkbaar gezien als het wezen van het apparaat, die blijft tot het bittere einde. Let op de mooie geluidseffecten.

Meer iPhone op VideoVolt.



iPhone 4 met hoesje nu ook in Nederland
Obama is BlackBerry beu
BlackBerry voor in de broekzak
AND heeft succes met iPhone-applicatie
Android tablet LG verschijnt eind dit jaar

donderdag 29 juli 2010

Hoe je een geestelijk gehandicapt kind bevrijdt

Gisteren het geval van Carly Fleischmann, die autistisch leek maar van binnen behoorlijk normaal bleek te zijn toen ze eenmaal de kans kreeg te typen. @ernomijland op Twitter wijst op deze lezing van Aditi Shankardass. Zij vindt het vreemd dat diagnoses over hersenafwijkingen worden gesteld zonder naar de hersenen zelf te kijken. Men kijkt immers meestal alleen naar gedrag. Zij maakt van kinderen met diagnose adhd, autisme en dergelijke gewoon eeg's - niet echt rocket science - en vindt vaak heel andere afwijkingen, die makkelijk te behandelen zijn. Resultaat: kinderen die 'uit hun hoofd worden bevrijd' net als Carly.

Eerder op VideoVolt:
Elf jaar lang leek Carly zwakbegaafd...
Nou hoor je het ook eens van een autist

Sarah Palin for dummies

De carrière van Sarah Palin in een notedop: een knipoog, beren schieten, dysfunctioneel gezin, presidentiële ambities en haar handen als spiekpapier. Het is weer zo'n onbedoeld komische Taiwanese nieuws-animatie, en hoewel de nuance ver te zoeken is, zie je aan de steekwoorden op haar handen dat de makers hun huiswerk wel degelijk hebben gedaan.

Eerder op VideoVolt:
Steve Jobs de schurk in Taiwanese animatie
Escapades van Tiger Woods

Huisvader maakt vijanden in de creche

In 'Stay at home dad' schoffeert ontslagen beurshandelaar Brandon de ene moeder na de andere met foute opmerkingen. Niet alleen moeders trouwens... Te genant om te lachen, dat maakt het zo leuk.

Na afloop van deze video kun je doorklikken naar een volgende.

Een jongen moet wel wat kunnen, vinden Rocky & Balls

Nondeju, waarom zijn de liedjes van deze meiden zo leuk? Ik kan er niet meer tegen.

Meer Rocky & Balls op VideoVolt.

woensdag 28 juli 2010

Licht in het leven brein van depressiepatiënten

Prof. Karl Deisseroth (Stanford) is psychiater en neurowetenschapper en hij heeft een heel nieuw veld uitgevonden: optogenetica. Hij weet zenuwcellen zo te manipuleren dat ze reageren op licht. Vervolgens kan hij licht gebruiken om gedrag te beïnvloeden. Ongemakkelijk detail: daarvoor is dan wel een glasvezel nodig die reikt tot in het brein. Zo hoopt hij alternatieve manieren te vinden om depressie te bestrijden. Hoe het allemaal werkt, legt hij op duidelijke en prettige wijze uit in deze voordracht.

Elf jaar lang leek Carly zwakbegaafd...

... tot ze het toetsenbord van een computer in handen kreeg. Toen bleek het zwaar autistische meisje in prachtige volzinnen haar emoties en frustraties onder woorden te kunnen brengen, en haar eigen gedrag te kunnen duiden. Vader vertelt met brok in zijn keel over de elf jaar dat de ouders vruchteloos therapieën probeerden, en hoe ze soms over Carly praatten alsof ze er zelf niet was. Opeens konden ze kennismaken met hun eigen dochter.

Deze ABC-reportage lijkt wel een trailer voor een Hollywoodfilm (wedden?) en ik vraag me af of het niet te mooi is om waar te zijn, maar Carly heeft nu een website en ze twittert ook. Op haar twitteraccount wordt duidelijk aangegeven waar ze zelf aan het woord is en waar haar vader even de honneurs waarneemt.

Overigens is de ene autist de andere niet, dus verwacht niet dat elke autist op deze manier uit de kast kan komen.

Vogelman is fantastische straatmuzikant

Swingend, creatief, grappig, origineel, mooi... verzin zelf nog meer complimenten. Ik zou hier wel een cd van willen.

Meer straatmuzikanten op VideoVolt.

Wie windmolens zaait...

Het verhaal van een boer die met liefde een akkertje windmolens plant. Het bestaan van een boer kent vreugde maar ook risico's.

dinsdag 27 juli 2010

De reis van de Kon-tiki, 1947

Deze documentaire van Thor Heyerdahl zelf won in 1952 een Oscar. Gaat over zijn expeditie in 1947 op het vlot genaamd Kon-Tiki van de kust van Zuid-Amerika naar de Polynesische eilanden. Doel was aan te tonen dat de bewoners van die eilanden konden afstammen van de mensen in Zuid-Amerika. Nu geplaatst naar aanleiding van de reis van de Plastiki, die gisteren eindigde in Sydney.
N.B. Overigens heeft DNA-onderzoek later aangetoond dat de Polynesiërs níet afstammen van Zuid-Amerikaanse, maar van Aziatische volken.

Meer Oscars op VideoVolt.
Meer plastic op VideoVolt.

Poel van plastic in de Stille Oceaan

De Great Pacific Garbage Patch is een gebied in de Stille Oceaan twee keer zo groot als Frankrijk waar alle plastic zich verzamelt van de Noord-Amerikaanse westkust en de oostkust van Azië. Hier een documentaire van VBS.tv, naar aanleiding van de aankomst in Sydney van de Plastiki.

Meer VBS-docu's op VideoVolt.
Meer plastic op VideoVolt.

Boot van lege flessen steekt oceaan over

Gisteren is de Plastiki de haven van Sydney binnengevaren. Dit vaartuig van hergebruikte materialen is in 130 dagen vanuit San Francisco de Stille Oceaan overgevaren om aandacht te vragen voor het probleem van plasticafval. In de Plastiki zitten 12.500 lege frisdrankflessen verwerkt, die de boot drijfvermogen geven. De reis ging onder andere door de Great Pacific Garbage Patch, een gebied in de Stille Oceaan twee keer zo groot als Frankrijk waar alle plastic zich verzamelt van de Noord-Amerikaanse westkust en de oostkust van Azië. Hierover later vandaag meer.

Meer plastic op VideoVolt.

Kijk zelf rond in 3D-bouwsel volgens Escher

Zo wordt zijn bekende werk 'Relativity' alleen maar mooier en interessanter. Navigeer met ingedrukte muisknop.

Meer panorama's op Videovolt.


Tribute to Escher in Barcelona

Lieve octopusjes hebben alles voor elkaar over

Echte liefde overwint alles, zeker die van deze twee octopussen. Een van de twee wordt meegenomen door een ongure kok. Volgt een spannende achtervolging, een bevrijdingsactie, en een open einde. Vertederend.

maandag 26 juli 2010

Transatlantische tunnel gaat vrij ver

Documentaire van Discovery over de mogelijkheden van een tunnel onder de Atlantische Oceaan. Zou erg cool zijn maar ik verwacht niet dat ik dat nog meemaak. In de serie 'Extreme Engineering' - waarmee ook al is gezegd dat dit idee vrij ver gaat. Des te leuker om het allemaal uitgelegd te zien.

Draagmoeder of een eigen kind?

Russische immigrante in de VS komt voor onmogelijke keus te staan. Een derde draagmoederschap voor geld om haar broertje te helpen - en daarna steriliteit. Of een eigen kind met de man van wie ze houdt. Prima emo-film, al lijkt de enscenering in een sf-wereld mij onnodig.

Gecrashte collega heeft blauw bureau of death

De 'desktop' was ooit een afspiegeling van het kantoor op het computerscherm. In dit geestige filmpje gebeurt het omgekeerde: het kantoor staat model voor de computer. Op het bureaublad van deze kantoorwerker komt de spam binnen terwijl zijn collega's onverklaarbaar vastlopen. Let op de twitteraar en zijn volgers. ;-)

The Art of Analog Computing from meltmedia on Vimeo.

Wikileaks publiceert megalek over Afghanistan

Wikileaks heeft een verzameling van meer dan 92.000 Amerikaanse legerdocumenten over de oorlog in Afghanistan online gezet. Elk document beschrijft een incident, samen tellen ze 200.000 pagina's. Er valt onder andere in te lezen dat de Taliban de beschikking heeft over warmtezoekende raketten. Volgens de New York Times verklaart dit materiaal waarom de Taliban sterker zijn dan ooit. Een overzicht van berichten tot nu toe is te vinden bij BoingBoing. Hier een video van Channel 4, een andere staat op de site van The Guardian, dat inzage vooraf kreeg, net als de New York Times en Der Spiegel.

Meer Wikileaks op VideoVolt.

Mier drinkt van druppel, baadt erin

Adembenemend beeld. Voor een mier is een druppel een drinkbaar kussen waar je ook nog je hoofd in kunt steken.

zondag 25 juli 2010

Dromen verwezenlijken, liefst voor je sterft

Randy Pausch, computergeleerde, had ongeneeslijke kanker. Dit was zijn laatste college en iedereen in de zaal wist het. Wat een guts om het dan te hebben over hoe je je dromen verwezenlijkt. Tien maanden later zou hij sterven, op 25 juli 2008 - vandaag precies twee jaar geleden.

Eerder op VideoVolt: Je tijd indelen als je tijd gekomen is.



Dit college kun je ook downloaden in hogere kwaliteit.
Op deze pagina vind je de slides, hoge kwaliteit audio en veel meer.

The Yes Men: zo kom je op het Journaal

Gisteren werd bekend dat ze hun film The Yes Men Fix The World weggeven. In dit interview verklapt Andy Bichlbaum hoe hij zogenaamd als woordvoerder van Dow Chemical tot een BBC-nieuwsprogramma wist door te dringen, om het bericht te verspreiden dat Dow eindelijke zou betalen voor de giframp in Bhopal, in 1984.
Daaronder de eerste 10 minuten van het hele interview, met doorklik naar het geheel. De inleiding duurt vier minuten, daarna worden diverse stunts een voor een besproken.

Meer Yes Men op VideoVolt.



Eerste bemande vlucht privé-ruimteschip

Spaceship Two, het ruimteschip van Richard Bransons Virgin Galactic, heeft een eerste bemande vlucht gemaakt. Er waren twee piloten aan boord. Dat was tien dagen geleden maar noch het nieuws zelf, noch deze video hebben in Nederland serieuze aandacht gehad. De tweede video is van de eerste, onbemande vlucht in maart van dit jaar. Het middelste gedeelte is het eigenlijke ruimteschip; het catamaran-achtige vliegtuig eromheen is het moederschip 'VMS Eve', dat Spaceship Two naar de vertrekhoogte van vijftien km moet brengen.



Super Awesome Sylvia (8) bouwt nu een raket

In een eerdere video bouwde Sylvia een potlood dat piepte als het schreef. Nu doet ze het grote werk. In slechts drie minuten laat ze, vrolijk als altijd, zien hoe je een raket bouwt.

zaterdag 24 juli 2010

Film van Yes Men gratis te zien en te verspreiden

Het theatrale duo The Yes Men is gespecialiseerd in geruchtmakende practical jokes, waarover VideoVolt eerder heeft bericht. Zo hebben ze zich voorgedaan als vertegenwoordigers van de Amerikaanse Kamer van Koophandel (hier eerste video) waarbij ze bekendmaakten dat deze organisatie het klimaatbeleid van de Amerikaanse regering zou gaan steunen. Dat is ze te staan gekomen op een gerechtelijke procedure, die vertoning van en publiciteit voor hun laatste film bemoeilijkt.

Daarom hebben ze The Yes Men Fix The World nu losgelaten op Bittorrent, zodat maximale verspreiding mogelijk is zonder dat iemand dat kan tegenhouden. Het is een documentaire die een aantal van hun maatschappijkritische stunts laat zien. Mogelijkheden om de film te downloaden vind je hier. Hij staat hieronder ook als tweede video. Het is HD, dus hij moet vrij lang bufferen. Mocht hij toch niet afspelen, dan vind je op deze pagina links naar benodigde software.

Meer over de juridische censuur bij Torrentfreak.



The Yes Men Fix The World (2010) / P2P Edition from vodo on Veehd.

Ideeën hebben ook seks

Onze technologische beschaving hebben we niet te danken aan de intelligentie van personen maar aan het uitwisselen van ideeën tussen groepen, zegt auteur Matt Ridley. Dat is wat 'ons' onderscheidt van andere soorten, zoals chimpansees of Neanderthalers. Iedereen kon een vuistbijl maken maar wie fabriceert in zijn eentje een computermuis?

Grote vent after the dentist is zwaar stoned

Deze volwassen schattebout is zo mogelijk nog leuker dan de overbekende 'David after the dentist' (tweede video). Tandarts pardon kaakchirurg heeft z'n verstandskies getrokken na verdoving met lachgas. Stoned als een aap, zegt de grappigste dingen. Overtreft volgens mij alle andere na-aperij van David.



Koeien uit hun dak op elektronische muziek

Koeien zijn normaal gesproken niet zo lenig, maar dank zijn de digitale techniek worden het ware acrobaten in deze geanimeerde muziekvideo. Werkstuk van de Britse animator Cyriak.

Meer Cyriak op VideoVolt.



Via BoingBoing.

vrijdag 23 juli 2010

Kapitein Kirk en dr. Spock lachen wat af

William Shatner en Leonard Nimoy keuvelen, maken grappen en spelen met hun Star Trek-rollen in dit optreden in een zaal in Sacramento bijna 20 jaar geleden. Gemoedelijke, ontspannen avond zonder pretenties. Gewoon leuk. (In delen geknipt, kies na elk deel het bovenste item in de lijst.)

Meer Star Trek op VideoVolt.

Interview met dode animatie-pionier (Oscar!)

Ryan Larkin was een grensverleggende maker van animatiefilms. Hij raakte aan de drugs en aan lager wal en stierf jong. Deze film heeft de vorm van een interview met een gruwelijk misvormde gedaante die Larkin voorstelt en zijn verhaal vertelt. Won een Oscar in 2005.

Meer Oscars op VideoVolt.
Meer Ryan Larkin op VideoVolt.

Oekraïense band moet zingen in moerstaal

In de eerste twee video's zingen ze in het Engels. Dat klinkt zo belachelijk dat er diverse parodieën op YouTube zijn verschenen. (Die zijn zelf erg slecht dus laat ik ze hier weg.) De derde en vierde video zijn (naar ik aanneem) in hun eigen taal, en dan is het opeens heel aardig wat ze doen. Jammer alleen nog van de amateuristische uitsnedes, en van de naam. Los Colorados uit de Oekraïne?

iPad in winkels - parodieën op de promofilm

Deze video's bekijken voordat je vandaag een iPad koopt. Eerst is de originele promofilm voor de iPad, met gedreven, visionair Apple-personeel. Erg nuttig om die een beetje belachelijk te maken, en dat gebeurt dan ook in de tweede en derde video.

Meer iPad op VideoVolt.







Gelikte tablet vult geen gat in de markt
iPad te koop in Nederland
Mobiel internet op iPad duurder dan op smartphone
iPad kan pc’s kannibaliseren
iPad vrijdag verkrijgbaar in Nederland
”Apple komt met kleinere iPads met OLED scherm”
Microsoft zoekt iPad-gebruikers
Drie miljoen iPads verkocht

iPad te koop - integratie met schrijfmachine

Vanaf vandaag kun je in Nederland de iPad kopen. Hij is erg geschikt voor mensen die niet gewend zijn te computeren. Daarom moet dit een handige accessoire zijn: een elektronische oplossing waarmee je de iPad kunt voltypen met behulp van een ouderwetse schrijfmachine. Meer informatie en bestelmogelijkheden hier.

Meer iPad op VideoVolt.



Gelikte tablet vult geen gat in de markt
Apple telt meer kwetsbaarheden dan Microsoft

donderdag 22 juli 2010

Al Capone, geen moordenaar, wel fraudeur

Documentaire van een uur 'The Untouchable Legend' haalt alles uit de kast: historische opnamen, filmbeelden, nagespeelde scènes en interviews, onder andere met een neef. Mooie, goede biografie.

Tour 1974: Danguillaume wint op de Tourmalet, ook in de mist

Nog maar één keer eerder was er een aankomst van een etappe op de top van de Tourmalet. Dat was in 1974. Winnaar was de Fransman Jean-Pierre Danguillaume. Ook toen was het rotweer op de top, zoals te zien is in deze vrij lange reportage. Eddy Merckx won de Tour. Joop Zoetemelk werd dat jaar géén tweede.

Meer wielrennen op VideoVolt.



Contador houdt stand op Tourmalet
Menchov en Gesink consolideren
Tour beslist op de Tourmalet?
Pijn aan ribben en borst Sanchez
Sanchez hard onderuit in Tour
Gesink klaagt over toeschouwers
Schapen hinderen renners op Col du Soulor
Regen hét gesprek op Tour-Twitter
Menchov wacht af
"Meer zelfvertrouwen Menchov"
Alle klassementen

Graffiti-mannetje [heart] graffiti-vrouwtje

Op de muur getekend mannetje probeert dito dame aan de overkant van de straat voor zich te winnen. Vrouwelijk advies brengt tenslotte redding in deze vermakelijke korte film.

Meer muuranimaties op VideoVolt.

Pokemon-thema a capella door eenmanskoor

Mijn hemel wat had ik een hekel aan dit deuntje toen de kinderen nog naar Pokemon keken. Nu gaat het wel weer. ;-)

Eerder op VideoVolt: Sam Tsui zingt Michael Jackson met zichzelf.
Meer Danny Fong op VideoVolt.

Zuckerberg viert 500 miljoenste met nieuwe autocue

Mark Zuckerberg leest een mooie tekst voor van de autocue, met maar één keer het woord 'connected' en nul keer 'sharing.' Interessanter is de tweede video, waar hij duchtig aan de tand wordt gevoeld door twee oude maar goed geïnformeerde fossielen over de privacyproblemen van Facebook.
Op 15 minuten zit hij zo te zweten dat de interviewers hem moeten overreden zijn trui uit te trekken. Op 35 minuten gaat het over de film die over Facebook wordt gemaakt en zegt hij dat hij wilde dat niemand een film over hem zou maken.

Meer Facebook op VideoVolt.





Facebook heeft half miljard leden
Blokkade op activa Facebook opgeheven
Man claimt eigenaar Facebook te zijn

Grischa Niermann rulez!

Spreekt beter Nederlands dan menige Nederlander, alleen daarom al. Moet frustrerend zijn: Geen Nederlander is in hem geïnteresseerd omdat hij Duitser is, geen Duitser omdat hij voor een Nederlandse ploeg rijdt. Al twaalf jaar. Heeft dertien keer een grote ronde gereden en maar één keer de finish niet gehaald. Is er een fanclub van deze man? Gelukkig sleept het eigen Rabobank-kanaal hem regelmatig voor de camera.

woensdag 21 juli 2010

De kleinste piemel in de porno

Ontzettend grappige mockumentary van Funny Or Die over een pornoacteur met een wel heel bijzonder selling point. Eerst de trailer, daarna het geheel. Geruststelling: geen echte porno.

Meer porno op VideoVolt.



Sensatie! Een bedrijf dat klanten voorop stelt

Tony Hsieh maakt een introverte, nerveuze indruk. Maar hij heeft al wel twee bedrijven verkocht: een voor 256 miljoen en een voor ruim een miljard. Van het laatste, online schoenen- en kledingzaak Zappos.com, is hij nog altijd directeur. Hier vertelt hij over de absolute prioriteit die het bedienen en verwennen van de klant bij Zappos heeft. En over het bouwen en onderhouden van de gewenste bedrijfscultuur. Zo krijgen nieuwe medewerkers na hun inwerkperiode altijd een bod van 2000 dollar om meteen te vertrekken.

Stad wordt maquette door kunstgrepen

'The Sandpit' is geen animatie. Het is ook geen opname van een maquette. Dat lijkt zo doordat is gespeeld met de scherptediepte en de snelheid. Er zit niets anders op dan vijf minuten gebiologeerd kijken.

The Sandpit from Human Music & Sound Design on Vimeo.

Super Mario op de muur en de stoep

Deze Virtual Reality-Mario is zo mogelijk nog knapper dan de eerdere versie van een andere maker die hier ruim een maand geleden te zien was. Dit is het afstudeerproject van ene Andreas Heikaus aan de Univeristeit voor Toegepaste Wetenschap en Kunst in Hannover. Het gaat om de techniek die de animatie stevig vastzet op de tegels, ook als de camera niet stabiel is. Wat VideoVolt betreft: cum laude.

Meer Super Mario op VideoVolt.
Meer muuranimaties op VideoVolt.

Super Mario Bros. from Andreas Heikaus on Vimeo.

Gary Numan speelt 'Cars' op 24 auto's

Ons gaat het natuurlijk om de muziek en de grap. Maar het is reclame; alle 24 auto's zouden toeteren op één accu. De tweede video is Numans originele clip uit 1979.



dinsdag 20 juli 2010

Lance Armstrong heb humor!

En ik maar denken dat de man uitsluitend fanatiek was. Een handvol geestige sketches met sidekick Alphonse over mobiele telefonie. Gauw kijken, nu kan het nog.

Swingende twenties-muziek vanuit Cicada Club, LA

Twee uur lang vanuit de club van Maxwell DeMille in Los Angeles, compleet met spreekstalmeester in twenties-stijl. Camera's zijn in hun shot vastgeroest maar toch een heel acceptabele registratie. Staat zomaar op YouTube. Enjoy!

Meer uit de Cicada Club op VideoVolt.



Blinde neger kan negers niet uitstaan

Nieuwsprogramma gaat op zoek naar de auteur van een stapel racistische boeken en doet een onthutsende ontdekking. Sketch in twee delen van zwarte komiek Dave Chappelle.

Chappelle's Show
Frontline - Clayton Bigsby
www.comedycentral.com
Buy Chappelle's Show DVDsBlack ComedyTrue Hollywood Story


Chappelle's Show
Frontline - Clayton Bigsby, Pt 2
www.comedycentral.com
Buy Chappelle's Show DVDsBlack ComedyTrue Hollywood Story

Verkoeling door ventilator die niet draait

Ventilatoren zonder schoepen geven een ballon aan elkaar door. Doet denken aan parcours met dominostenen of aan een Rube Goldberg-machine. Niet het product (ventilator zonder schoepen) is nieuw maar wel deze fraaie demonstratie op video. Van de uitvinder van de zakloze stofzuiger, James Dyson, die in de tweede video zelf heel mooi uitlegt hoe zijn ventilator werkt.



Steve Jobs de schurk in Taiwanese animatie

De problemen rond de antenne van de iPhone 4 worden hier zo expliciet in beeld gebracht dat ondertiteling niet nodig is. Let op de originele oplossing voor de ontvangstproblemen met behulp van het lichtzwaard. Productie van NMA News, een tv-station en site in Taiwan. Eerder vertoonde Videovolt een soortgelijke animatie over de escapades van Tiger Woods van het Taiwanese Apple Daily (!).



iPad vrijdag verkrijgbaar in Nederland
Google stopt met eigen verkoop Nexus One
RIM noemt presentatie Apple onacceptabel
'Verhalen iPhone-probleem enorm opgeblazen'
Update iPhone software verbetert signaal niet
Apple wist van probleem iPhone 4

Tour 1938: zelfde etappe, omgekeerde richting

In 1938 ging de achtste etappe van Pau naar Luchon in plaats van andersom. Deze beelden zijn zonder commentaar, maar wees blij dat ze er zijn. Beeld en Geluid vermeldt alleen "De winnaar poseert." De winnaar, dat was de Belg Félicien Vervaecke die de gele trui overnam van de Fransman André Leducq, tourwinnaar in 1930 en 1932. In 1938 werd de Tour gewonnen door Gino Bartali.

Meer wielrennen op VideoVolt.



Gesink: Naar de klote
DRAMA VOOR ANDY SCHLECK

De Tour: Alle klassementen
Schleck: Dit is geen fairplay
Moest Contador wachten?
Voeckler pakt ritzege in Tour
Klassement Gesink heilig
Astana lonkt naar Menchov
Spezialized brengt Contador naar Riis

maandag 19 juli 2010

Downloaden is stelen

Ziggo hoeft Pirate Bay niet te blokkeren voor zijn klanten. Hier is een korte documentaire die het standpunt uitdraagt dat downloaden zonder meer stelen is, en dat er nauwelijks meer muziek zal worden gemaakt als het auteursrecht niet wordt gehandhaafd. Aanvechtbaar, want auteursrecht is een vrij recente uitvinding en voordat dit recht er was, was er ook muziek. Niettemin komen hier bona fide mensen aan het woord en het kan geen kwaad naar ze te luisteren.

Meer auteursrecht op VideoVolt.




Praat nóóit met de politie

...zegt de jurist, en de politieman geeft hem nog gelijk ook. De jurist, James Duane, hoogleraar aan Regent University in Virginia heeft de confrontatie op touw gezet en geeft zijn opponent evenveel tijd en het laatste woord. Duane stelt dat praten, wat je ook zegt, je alleen maar in moeilijkheden kan brengen. De woordvoerder van de politie is George Bruch van de politie van Virginia Beach.
Hoeveel hiervan voor de Nederlandse situatie opgaat weet ik niet maar irrelevant lijkt het me niet. Topamusement.



Het waanzinnige martel-trio

Geschift trio drijft de spot met televisie die steeds verder gaat, en gaat intussen zelf zo ver dat de parodie haast even erg is als datgene wat wordt geparodieerd. Sterke maag vereist, niet geschikt voor op het werk en niet voor kinderen.

Film over Facebook krijgt kritiek oprichters

Mark Zuckerberg en Dustin Moskovitz hebben zich allebei smalend uitgelaten over de speelfilm The Social Network, die het verhaal vertelt van het ontstaan van Facebook. Zuckerberg had liever gezien dat de film niet was gemaakt, Moskovitz stelt dat er in de werkelijkheid heel wat minder drank en sex was dan in de film. Hier zijn de drie trailers die intussen zijn verschenen.

Opeens danst het hele plein

Je ziet bijna niet hoe het begint. Wie is publiek en wie zit als acteur in het complot? Bij deze drie prachtige flash mobs stappen steeds meer aanwezigen het denkbeeldige podium op voor een onvergetelijke act. Heerlijk om naar te kijken, een goed begin van de week.

zondag 18 juli 2010

Acteerles: slecht en goed faken van orgasme

In When Harry met Sally fingeert Sally een orgasme. Meg Ryan acteert dus dat ze een orgasme fingeert. De leerling-actrice in deze korte film speelt iemand na die acteert dat ze een orgasme fingeert. En de actrice die deze leerling-actrice speelt, acteert dus dat ze iemand naspeelt die acteert dat ze een orgasme fingeert. Intens drama, met als hoogtepunt de leraar die zelf even voordoet hoe je een orgasme fingeert. Let ook op de huiver die van de klas uitstraalt. Heftig.

Oorlog met wapens van karton

Knap gemaakte combinatie van animatie en live action. De kartonnen wapens lijken echt te schieten. De 'making of', waar regisseur Clinton Jones vertelt hoe een en ander in zijn werk gaat, is ruim drie keer zo lang als het origineel. Geweldig spul.

Meer wapens op VideoVolt.



Virtuozen van de cymbalom

De cymbalom is een kruising tussen een harp en een vibrafoon: oneerbiedig gezegd een doos met snaren die je met hamers bespeelt. Komt uit Oost-Europa. Ion Miu en Marius Preda zijn twee tovenaars op de cymbalom, met heel verschillende stijlen. Marius Preda mag twee keer omdat ik zijn muziek persoonlijk het mooist vind.

Meer maffe muziekinstrumenten op VideoVolt.

Nog even Nederland-Spanje in Lego

Laat, maar te leuk om te laten liggen. Het ruwe spel wordt terecht benadrukt in deze korte samenvatting. Let op Nigel de Jong.

Meer voetbal op VideoVolt.
Meer Lego op VideoVolt.



Jong Ajax test speler Liverpool
Wesley Sneijder en Yolanthe Cabau van Kasbergen trouwen!
Akkoord PSV en Hamburger SV over Berg
Liesblessure speelt weer op bij Fer
Vlag uit voor Yolanthe Cabau van Kasbergen en Wesley Sneijder
Wesley Sneijder en Yolanthe Cabau van Kasbergen zijn 'kinderen van God'
Bruiloft Yolanthe Cabau van Kasbergen en Wesley Sneijder kampt met hittegolf
Sylvie feliciteert bruidspaar

Wedden dat je iets belangrijks mist?

Deze video toont aan dat de meeste mensen het onverwachte eenvoudig niet zien. De tweede video toont aan dat, als je op het onverwachte bent voorbereid, je nog altijd datgene mist waarop je niet bent voorbereid. De derde doet er nog een schepje bovenop. Twintig schepjes.

zaterdag 17 juli 2010

Mijn land voert oorlog in het land van mijn vader

Documentaire over Afghaanse jeugd in Canada. Deze jongeren kijken met gemengde gevoelens naar de oorlog. Ze proberen hun draai te vinden en the right thing te doen. In 'Good Morning Kandahar' vertellen ze over hun gedachten en belevenissen: toen in Afghanistan en nu in Canada.



'NAVO uit eigenbelang in Afghanistan'

Prima jatwerk: bibliotheek op de Old Spice-toer

Deze spot heeft álles: de tekst, het tempo, de humor, de montage - en zelfs de acteur vind ik niet slecht, al is dat niet helemaal mijn deskundigheid. Welke Nederlandse bibliotheek zou hier de ballen voor hebben? En het geld?

Meer Old Spice op VideoVolt.

Solo, realityshow in raket naar Mars

Scott is aan boord van een ruimteschip naar Mars voor een realityshow, maar hij heeft de Aarde nauwelijks verlaten of de show wordt geschrapt. Sorry, zaken zijn zaken. Pas bij Mars kan hij rechtsomkeert maken. Zowel voor hem als voor zijn collega's op Aarde en ook voor zijn vrouw heeft dit ingrijpende gevolgen. Originele komische webserie, hier de eerste twee afleveringen.

Meer webseries op VideoVolt.





Binnenkort meer op Watchsolo.com. Dinsdag 20-7 komt episode 3 online.

Steve Jobs capituleert voor defect iPhone 4

Je hoort Steve Jobs' tanden knarsen, deze persconferentie was heel wat anders dan een triomfantelijke productlancering. Met video's laat hij zien dat sommige telefoons van andere merken soortgelijke problemen hebben. Maar intussen doet Apple wel wat het moet doen: gratis hoesjes en geld terug voor wie er al een heeft gekocht. Te laat maar terecht. Na de video nog wat links naar tests van verschillende telefoons.

Meer iPhone op VideoVolt.



Engadget heeft de testvideo's van Apple apart geplaatst.
Nokia's E71 en 2320 hebben soortgelijke antenneproblemen.

Apple: geen terugroepactie, wel gratis hoesje.
'Verhalen iPhone-probleem enorm opgeblazen'.
Update iPhone software verbetert signaal niet.
Apple wist van probleem iPhone.

vrijdag 16 juli 2010

Een dolfijn kwam vragen om hulp

Het lek is vooralsnog bedwongen. Ecoloog Carls Safina is hier rustig en toch emotioneel als hij vertelt over de gevolgen van de olieramp in de Golf van Mexico en over wat volgens hem de diepere oorzaken zijn. Breekt bijna als hij vertelt over een ontmoeting met een besmeurde dolfijn. Indrukwekkende lezing op TEDxOilSpill in Washington op 28 juni.

Meer op VideoVolt over de olieramp.



BP: oliestroom Golf van Mexico gestopt

'I'm Not In Love', hoe een wereldhit werd gemaakt

Met foto's geïllustreerde radiodocumentaire laat prachtig horen en zien hoe het unieke geluid van 'I'm Not In Love' ontstond. Wat muzikanten nu uit een synthesizer zouden laten komen werd toen gemaakt door honderden keren 'aaah' te zingen.

Dalai Lama is ook wel eens boos

Onverstoorbaar en opgewekt als altijd, geeft hij toe dat hij menselijk is en dus ook wel eens boos. Maar hij voelt zich wereldburger en lijdt dus niet al te veel onder het gemis van zijn vaderland. En hij vond het vroeger wel eens vervelend om altijd maar de Dalai Lama te moeten zijn maar nu ziet hij er de voordelen van in: zijn leven heeft nut op deze manier. Hij werd geïnterviewd door Time (met vragen van lezers) naar aanleiding van het verschijnen van zijn boek, Toward a True Kinship of Faiths.