dinsdag 31 augustus 2010

Steilwanddansen, vrij van zwaartekracht

Project Bandaloop is een dansgroep, gespecialiseerd in voorstellingen op verticale wanden. Ze hangen aan touwen en kunnen op die wand op en neer springen als een astronaut op de maan: vrijwel zonder zwaartekracht. Dat levert schitterende voorstellingen op, waarvan hier drie voorbeelden.

Video's over Laurent Fignon (1960-2010)

In een van de spannendste Tours de France aller tijden kwam Fignon acht seconden tekort op Greg Lemond in de afsluitende tijdrit. Dat was in 1989. Door deze sensationele ontknoping zou je bijna vergeten dat hij de Tour al had gewonnen in 1983 en 1984. Hier is een samenvatting van die historische tijdrit in 1989, en een korte video die alleen laat zien hoe Fignon er de laatste tijd uitzag: goed geconserveerd zou je kunnen zeggen.

Dit is Milo, een virtuele jongen van elf

Milo kent u. U kunt met Milo praten, spelen, u kunt hem zelfs opbeuren als hij de pest in heeft. En dat alles zonder controller, met alleen hand- en lichaamsbewegingen en met uw stem. Gaming-expert Peter Molyneux van Microsoft demonstreert Milo met hulp van zijn assistent Dimitri. Let op Milo's opmerkelijk natuurlijke bewegingen, bijvoorbeeld als hij rondkijkt in de tuin.

Seks met rollenspel loopt mis

Zij wil wel eens wat anders in de slaapkamer. Hij stemt toe, maar gaat telkens iets te veel in zijn rol op. Deze clip is bij Atom.com de populairste komische video.

FAIL: Laag viaduct vernielt een truck per maand

Dit viaduct in Durham, NC is 10 cm te laag voor de standaardhoogte van vrachtwagens. Ondanks allerlei waarschuwingen gaat gemiddeld elke maand een bestuurder in de fout. Jürgen Henn woont vlakbij en heeft twee webcams geïnstalleerd. Hier een compilatie van een jaar geleden. Let op hoe soms het dak eraf wordt geschraapt, terwijl andere keren de truck helemaal uit elkaar wordt gerukt.
De tweede video is recent: een maand geleden. Een 'schraper' oftewel een 'blikopener,' nota bene op het moment dat er een trein passeert. De chauffeur rijdt na de crash niet achteruit, maar rechtdoor!

Meer FAIL op VideoVolt.





Jürgen Henns YouTube-kanaal.

maandag 30 augustus 2010

Veertig procent van je gewicht eraf

Zorgvuldige documentaire uit 1969 volgt Gilles Lorraine terwijl hij afvalt door radicaal te vasten. Hij moet 70 kilo kwijt van de 170 die hij weegt. Het is een film uit een ander tijdperk: 170 kilo is vandaag niet meer zo extreem, en een docu van anderhalf uur is dat juist wel. Verder zullen medici en diëtisten de hier gevolgde behandeling ouderwets vinden. Maar het probleem is hetzelfde als dat van vandaag, en ook toen had je al veel manieren om vrouwen met al dan niet ingebeeld overgewicht geld uit de zak te kloppen. Let ook op de manier waarop dokters in beeld worden gebracht. Je verwacht elk moment dat ze tandpasta met bacteriedodende enzymen gaan aanprijzen.

Logitech: de tv is eenzaam en depressief

Volgens Logitech is ons tv-toestel zielig omdat we alleen nog maar video zien op de laptop. Er komt een product van Logitech, Revue, om internetvideo naar de tv te halen. Hier vier commercials. De derde is teruggetrokken als zijnde te eng. Flauwekul. Wel leuke spots.

Er is weer een FAIL-compilatie!

Ik heb er een tijdje niet op gelet, maar hier zijn de grootste flaters van augustus. Ze leren het nooit, die jongens op fietsjes en skateboards. Let ook op de crowdsurfers zonder crowd (meer dan één). Aan het begin zie je een tekst "No one died..." maar op YouTube stelt iemand in de comments dat dat waarschijnlijk niet waar is, zie 7m10s.

Meer FAIL op VideoVolt.
Meer skateboards op VideoVolt.

Priester houdt van dove jongens

Je krijgt de bibbers van dit lied: zoete harmonie en toch een onheilspellende klank. Harry Shearer bezingt Father Murphy in Milwaukee, die het deed met tweehonderd dove jongens in zijn internaat. Let op hoe het in beeld is gebracht: geen gezichten, alleen zingende monden. Passende marsmuziek voor kardinaal Danneels.

Harry Shearer maakt deel uit van Spinal Tap, de bekende parodische hardrockband. Ongelooflijke muzikant.

Meer katholiek kindermisbruik op VideoVolt.
Eerder op Videovolt: Spinal Tap unplugged en ongecensureerd

zondag 29 augustus 2010

Jong cellotalent prominent op YouTube

Stephane Tetreault (17) is een wonderkind op de cello en hij heeft al drie jaar een kanaal op YouTube. Hier is zijn laatste bijdrage, een sonate van Brahms. Daarna twee oudere bijdragen, composities van Vivaldi en Beethoven. Dank voor de tip, @efuld.

De filmer die niet vluchtte voor Katrina

Fotojournalist Ride Hamilton woont in New Orleans, vluchtte niet en filmde alles wat los en vast zat in de weken na de orkaan. Weken zonder water, elektriciteit, en met heel veel muggen. Hij interviewde iedereen die hij tegenkwam. Hier is zijn dramatische verslag in zeven delen van tien minuten.

Orkaan Katrina door de ogen van een liefhebber

Deze video's bevatten sensationele beelden van de reis die Mike en Mark uit Durham, NC maakten met Katrina mee van Florida naar Mississippi en Lousiana. Mike en Mark zijn ervaren orkaanjagers; ze maken op YouTube het kanaal Hurricanetrack. Er is ook een dvd verschenen met opnamen van dit team. Vandaag is het vijf jaar geleden dat Katrina huishield.

X-factor UK helpt kandidaten met Autotune

Dat is deze week aan het licht gekomen toen de knoppen iets te scherp stonden afgesteld. Bij de auditie van het kittige kandidaatje Gamu Nhengu hoor je vanaf ongeveer 1m30s de typische Autotune-effecten. Autotune is een digitaal hulpmiddel dat valse noten zuiver kan maken. Als Autotune zijn werk té goed doet hoor je onnatuurlijke vibrato-achtige klanken, die voor het eerst door Cher populair zijn gemaakt als gimmick (tweede video). Rappers gebruiken het tegenwoordig tot vervelens toe.

Het is ontnuchterend dat zelfs een talentenjacht dit middel gebruikt. Betrokkenen hebben inmiddels onthuld dat Autotune op grote schaal is gebruikt bij X-Factor UK. Niet alleen om slechte zangers beter te laten klinken, maar ook goede zangers slechter. Opperhoofd Simon Cowell van X-Factor heeft beloofd het nooit meer te zullen doen.

Meer Autotune op VideoVolt.



Het regent vissen in Indiana

Tientallen karpers springen tegelijk meer dan een meter het water uit als deze mannen voorbijvaren in hun boot. Naar het schijnt zijn ze in doodsangst door een geluid - van de boot of van de stemmen. Let op de bloedende kieuwen.


Asian Carp Storm Fishermen's Boat - Watch more Funny Videos

zaterdag 28 augustus 2010

Johnny Slade zingt moorddadige liedjes

Derderangs zanger beleeft late doorbraak wanneer ondergedoken maffiabaas hem inhuurt. Hij moet songteksten van zijn opdrachtgever vertolken in een speciale nieuwe club. In de krant leest hij over onverwachte effecten van zijn liedjes. Perfect gecaste, pretentieloze komedie neemt het genre van de gangsterfilm op de hak.

Engelse Lord verdwaald in Arizona

Anthony Last komt gewoon uit Idaho maar beeldt zich in een Engelse Lord te zijn. Psychiatrische behandeling heeft gefaald en hij wordt ondergebracht bij zijn laatste familie, een gewoon Amerikaans gezin in Scottsdale, Arizona. Volop grondstoffen voor komische verwikkelingen. Twaalf afleveringen beschikbaar die elkaar in dit venster netjes opvolgen.

Een nieuwe naam, nieuwe vrienden, plastische chirurgie

Een nieuwe bestaan voor een kroongetuige? Nee, een totaal nieuwe identiteit is nodig om af te komen van het digitale spoor van minder flatteuze foto's en andere vergissingen dat je op je 24ste met je meedraagt.

Directeur van Google Eric Schmidt heeft voorgesteld dat jonge mensen hun naam maar moeten verandere als ze hun verleden van dubieuze Facebook-foto's willen kwijtraken. Stephen Colbert legt uit dat daar wel iets meer voor nodig is, gegeven wat Google en Facebook allemaal over ons opslaan. En je kunt toch niet van Google en Facebook vragen te veranderen wie ze zijn?

Meer Stephen Colbert op VideoVolt

The Colbert ReportMon - Thurs 11:30pm / 10:30c
The Word - Control-Self-Delete
www.colbertnation.com
Colbert Report Full Episodes2010 ElectionFox News

Hier zijn de beelden vanuit de Chileense mijn

De eerste videobeelden door de mijnwerkers op 700 meter diepte van zichzelf gemaakt. Ze krijgten nu via een nauwe buis steeds meer spullen om voor zichzelf te zorgen - behalve eten en drinken ook nicotine pleisters en binnenkort zelfs video's.

Meer mijnwerkers op VideoVolt.



Video van opgesloten mijnwerkers vrijgegeven
Meeste opgesloten mijnwerkers kalm
'Strafvervolging tegen eigenaar mijn Chili'
Mijnwerkers krijgen slecht nieuws
Kompels Chili in goede conditie
Oogcontact met Chileense mijnwerkers
Chileense mijnwerkers toch niet dood

Video's met Anton Geesink (1934-2010)

Hier zijn wereldkampioenschap in 1961, zijn stokpaardje als IOC-lid ("statuten en reglementen") en de Geesink-imitatie van Erik van Muiswinkel. Gisteren overleed de Olympisch- en wereldkampioen judo en supersportbobo.

vrijdag 27 augustus 2010

Als die mijnwerkers in Chili niet meer boven komen

Op 9 mei 1992 kwamen 26 mijnwerkers om bij een mijnramp in Nova Scotia, Canada. Dit is een documentaire over de weduwen en over de mannen die die dag toevallig niet de mijn ingingen. Onnodig te zeggen dat hun levens voorgoed waren ontwricht.

Meer mijnwerkers op VideoVolt.

Ton van Duinhoven, Chinees en suppoost (1921-2010)

Feyenoord-suppoost Crooswijk en de grofgebekte Chinese ambassadeur in het satirische programma Hadimassa (met Kees van Kooten en Wim de Bie als journalisten) zijn twee van Van Duinhovens bekendste creaties. Suppoost Crooswijk heeft het te kwaad omdat in De Kuip in 1973 nota bene Ajax de finale van de Europa Cup komt spelen.





Acteur Ton van Duinhoven (89) overleden

Video's met Conny Stuart (1913-2010)...

Ziehier het heerlijke 'De Hoezenpoes,' over grammofoonplaten met zomaar een mooie dame op de hoes, en een tweedelige documentaire met en over Stuart.





Conny Stuart (96) overleden
Conny Stuart: een originele diva
Collega's roemen Conny Stuart
'Conny Stuart was letterlijk van het toneel verdwenen'

Veel losers en één slijmerd op dating-video uit 1987

Wat doet David op deze dating-video? Zo'n good looking slijmerd kan met zijn gespeelde onhandigheid in de bar toch ook wel een meid versieren? Waarschijnlijk staat hij erop als lokeend, of zoiets. De voorloper van online dating in 1987: mannen mochten op video uitleggen wat voor iemand ze zelf waren en wat voor iemand ze zochten. Let, na onze vriend David, op de estafette van sneue losers. Ik zou graag de volledige tape - het zal wel een VHS zijn geweest - ergens vinden. Gevonden bij Foundfootagefest.com.

Neem plaats in je eigen portretschilderij

Jonge schilderes maakt levende portretten waar de geportretteerde, besmeerd met verf, zelf in zit. Horroreffect als deze beweegt, of zelfs opstaat.

donderdag 26 augustus 2010

Dave Barry wordt volwassen in zijn kist

Dave Barry was al eerder bij VideoVolt te gast (via Google). Deze conference bij fora.tv is op onderdelen identiek maar ik heb zelf toch weer erg moeten lachen. De vragen uit het publiek zijn in ieder geval anders dan de vorige keer. Veel plezier.

Een goed huwelijk is als een kleuren-tv...

...je hoeft nooit meer zwartwit. Danny kijkt terug op 27 jaar huwelijk met Annie. Hij moet wel, want hij heeft terminale kanker. Zeldzaam ontroerende korte film, mede door de vorm: een authentiek interview in audio en een respectvolle en toch geestige tekenfilm in beeld. Gewaagd maar pakt perfect uit. Danny stierf op de dag dat het interview werd uitgezonden.

Danny & Annie from StoryCorps on Vimeo.

Tabaksindustrie beschuldigd van adverteren op YouTube

Nieuw-Zeelandse onderzoekers zeggen dat sigarettenfabrikanten de beperkingen op adverteren ontduiken door anoniem filmpjes los te laten op YouTube. Deze filmpjes zouden professioneel gemaakt zijn, op jongeren gericht en pro-roken. Woordvoerders van British American Tobacco en Philip Morris USA ontkennen dit tegenover Sky News, maar het zou eigenlijk vreemd zijn als ze het niet deden. Kans voor open doel immers.

VideoVolt vond een goed voorbeeld. Een zich Sparf noemend persoon, type stoere bink, doet niets anders op YouTube dan video's plaatsen van een minuut of twee waarin hij behaaglijk zuigt aan een sigaret en uitdagend in de camera kijkt. Pakje Marlboro op de voorgrond, naam Marlboro in de titel. Geen waarschuwing over de gevaren van roken. Let op de slimme belichting en hoe mooi de uitgeblazen rook uitkomt.
Ook het kanaal van atlmtwn is geheel aan heerlijk Marlboro roken gewijd, volgens hetzelfde format. En dan is er Smokestars1, iets amateuristischer, minder vorm- en merkvast, maar toch moeilijk voor te stellen dat mensen uit zichzelf zulke filmpjes maken. En dan ook weer zelf verwijzen naar 'rookkanalen.'

Zelf vond ik na twee klikken ook een heel aardige antirook-tekenfilm met in de hoofdrol het lijk van de Marlboro Man - hier de tweede video.



Dit lijkt een game maar je bestuurt een echte auto

Virtual reality of real virtuality? Duitse knutselaar, Malte Jehmlich, heeft een kartonnen racebaan gebouwd waarover een modelautootje rijdt. Op dit wagentje is een camera gemonteerd en je bestuurt het vanuit een oude arcade-machine. Na elke crash moet een levend persoon de auto weer op zijn wielen zetten. "Sommige mensen snappen niet eens dat de kartonnen baan iets met het spel te maken heeft."

RACER DEMO 0.1 - video game mashup from sputnic on Vimeo.

woensdag 25 augustus 2010

En u stinkt nog ook

Deftige oude dame in tram barst uit in racistische tirade tegen zwarte man. Verrassende ontknoping in deze Duitse zwart-witfilm uit 1993, die in 1994 een Oscar won.

Meer Oscars op VideoVolt.

Dr. House (Hugh Laurie) driemaal geportretteerd

Drie verschillende tekenaars hebben Hugh Laurie op de computer getekend en het groeien van hun werk versneld op YouTube gezet. Leuk om te vergelijken.

Brostitutie: huur een maat voor een avond

Funny or Die beschrijft een nieuw beroep: mannen die zich verhuren als vriendschappelijk gezelschap. Hun pooier, pardon vriendschapsmakelaar, vertelt wat ze doen met hun klant: bijvoorbeeld voetbal kijken of gamen, vanaf 150 dollar per avond. Brostituanten vertellen over de fysieke risico's, zoals schouderblessures door teveel hi-fives. Maar er vallen ook wel eens klappen.

Chinese leger speelt 'Beat It' van Michael Jackson

Beelden van een Chinees orkest, naar verluidt van het Chinese Rode leger, opnieuw gemonteerd om te passen op 'Beat It.' Tweede video is een ongemonteerde versie met het originele Chinese geluid. Er zijn nog veel meer remixes, onder andere met nummers van Lady Gaga en Justin Bieber maar die zijn veel slechter. Wie weet iets van het origineel?

Meer Michael Jackson op VideoVolt.

Update: Intussen kom ik erachter dat de video uit 1976 is en onderdeel is van de 'Lange Mars liedcyclus.' Uit de tijd van Mao zelf dus.



Vrouw die kat dumpte geïdentificeerd, bedreigd

...door de fijne jongens van 4chan. Ze hadden maar een paar uur nodig om te weten te komen wie ze is en waar ze woont. Ze hebben dat gepubliceerd, evenals haar telefoonnummer. De vrouw is met de dood bedreigd (alleen via internet, er zijn - nog - geen ruiten ingegooid of zo) en heeft politiebescherming gekregen. De eigenaren van de kat hebben het publiek opgeroepen haar met rust te laten.

dinsdag 24 augustus 2010

Muziek van, verhalen over, de 5-snarige banjo

Onweerstaanbare documentaire vol oer-Amerikaanse beelden, weemoedige verhalen en heerlijke muziek. Vijf delen van tien minuten; klik na elk deel onderin beeld op het volgende deel.

De waarheid over Diana, aliens en de maanlanding

De Britse komieken Mitchell en Webb laten zien hoe verschillende complotten tot stand zijn gekomen. Hoe Diana werd vermoord, hoe de maanlanding in 1969 in scène werd gezet en hoe een invasie van buitenaardse wezens geheim werd gehouden.

Robot van Lego lost Rubik's kubus op

Hier past alleen het allerhoogste respect. Let op hoe de robot eerst alle kanten van de kubus bekijkt, daarna even rekent, en dan zonder kijken of aarzelen in een minuut of wat de zes gekleurde vlakken tevoorschijn tovert. Zo te zien zonder montage en niet versneld. Fascinerend.

Meer Lego op VideoVolt.
Meer robots op VideoVolt.



Meer informatie op Tiltedtwister.com.

'Unintelligent Design' in opengesneden giraffe

Richard Dawkins, evolutiebioloog en atheïst, laat een onderdeel van een dode giraffe zien dat een verstandige ontwerper zeker anders zou hebben bedacht. Er loopt bij zoogdieren een zenuw van de hersenen naar het strottenhoofd, die een omweg maakt via de borstholte. Dat doet-ie ook bij de giraffe - een omweg van vele meters om een afstand te overbruggen van ongeveer 10 cm. "Geen Ontwerper zou zoiets stoms doen. Dat komt omdat de natuur moet voortbouwen op wat er is en niet terug kan naar de tekentafel." Waarschuwing: het is een bloederige voorstelling.

Meer Richard Dawkins op VideoVolt.
Meer atheïsten op VideoVolt.


Richard Dawkins Demonstrates Laryngeal Nerve of the Giraffe
Geüpload door blindwatcher. - Video's over de laatste wettenschappelijke ontdekkingen en techniek.

Stoute mevrouw dumpt kat in vuilnisbak

Gesnapt door bewakingscamera. Zo te zien zomaar een kat die ze op straat tegenkomt. Overal op internet - kan natuurlijk in scène zijn gezet.

Update: Vrouw die kat dumpte geïdentificeerd, bedreigd

maandag 23 augustus 2010

Nahanni, de verloren, verdoemde goudmijn

Mooi verhaal over 72-jarige goudzoeker die het niet opgeeft, hoe veel collega's er ook verdwenen. Film speelt in de Northwest Territories van Canada, waar het ijs pas in juli weg is. Het zwoegen van de oude man is soms niet om aan te zien. Adembenemende landschappen in deze film uit 1962.

Waxinelichtjes, post-it notes, als pixels...

...en dan bewegend beeld maken. Pong spelen bijvoorbeeld, Tetris, of Breakout. In de tweede video doet de man aan het bureau zelfs actief mee aan de actie. Heel bewerkelijk, en tweemaal prachtig resultaat.



Periodiek systeem in videovorm

Kijken leerlingen in scheikundelokalen nog steeds aan tegen zo'n spandoek met een periodiek systeem, zo'n trapvormige tabel met alle chemische elementen? De Universiteit van Nottingham bewijst de wereld een Nobelprijswaardige dienst door op internet een klikbare tabel aan te bieden, waarbij elke klik een video oplevert over het betreffende element. Deze video's zijn vaak geestig - de explosie wordt niet geschuwd - met overigens totaal verantwoorde inhoud. Presentatie is in handen van een wat corpulente jonge assistent, die duidelijk plezier heeft in zijn proefjes, en een Einsteinachtige professor die uitleg geeft. Niet alle elementen geven aanleidig tot een spetterend filmpje (zie bijvoorbeeld molybdeen), maar de eerste twee, waterstof en helium, zeker wel. Geregeld wordt een video vervangen door een betere, zie de derde video hier, over magnesium.

Zenuwen, braken en liefde - de musical

Twee jonge mensen willen graag iets met elkaar maar zijn te nerveus. Gevolg is dat er steeds weer andere lichaamsvloeistoffen - de verkeerde - in het rond spatten. Het is een musical dus ik verklap niet echt iets als ik meld dat alles goed komt.

zondag 22 augustus 2010

Baby's van dinosaurus waren ook lief

Educatieve documentaire over recente vondsten van eieren en embryo's van dinosaurussen vraagt zich ook af hoe het dagelijks leven was van de jeugdige dino. Zorgen hun ouders eigenlijk wel goed voor ze?

Justin Bieber-symfonie: U Smile 8 keer vertraagd

Groot succes voor de muzikant Nick Pittsinger die op dit idee kwam. Een miljoen keer beluisterd, duizenden volgers op twitter en talloze aanbiedingen. Hier het origineel, de bewerkte versie (vertraagd zonder de toonhoogte te veranderen met een gratis programma genaamd Paulstretch) en een videohandleiding om zelf zulke bewerkingen te maken. Geniet van de 35 minuten lange Bieber-symfonie.








Rijk worden op YouTube over de rug van Lady Gaga

Business Insider heeft uitgerekend welke videomakers op YouTube de meeste kijkers trekken en dus het meeste verdienen. Hier is de top-3, met inkomens van 315.000 (Shane Dawson), 288.000 (The annoying Orange) en 181.000 dollar (Philip DeFranco) op jaarbasis. Dergelijke inkomens vereisen wel 250 tot bijna 500 miljoen views per jaar. Wat blijkt? Je mag rustig de hele of de halve tijd in de camer kletsen. Maar het helpt wel als je het hebt over Tila Tequila of Lady Gaga.

Eerder op VideoVolt:
Roddelnicht Michael Buckley.
Adhd-er Fred Figglehorn.







Het hele overzicht van Business Insider.

Deze man wil graag metvoor uw kinderen spelen

Uitgesproken creepy, deze man met hondesnuit die bezingt hoe ook een hondje de Heer liefheeft en de Bijbel in zijn hart draagt. Het meest verontrustende: ik vind het een leuk liedje. Tekst klopt, ligt makkelijk in het gehoor, en het refrein bevat een vondst waardoor je het nooit meer vergeet (je kunt nu nog besluiten niet te kijken). Let op, dit is geen parodie, deze Jim Steager vertolkt als countryzanger meer christelijk repertoire.

Eerder op VideoVolt; Little Marcy, het gelovige zusje van Chucky.

zaterdag 21 augustus 2010

Ken je die mop van die moslim met humor?

Maz Jobrani is een Amerikaans-Iraanse stand-up comedian. Hij spreekt dus Engels, dat is handig. Ziehier een conference die hij hield Op TED Oxford. "Een deel van mij wil een kernbom ontwikkelen, een ander deel vertrouwt mij niet." In de tweede video vertelt Jamil Abu-Wardeh hoe hij in Dubai een Arabisch circuit van stand-up comedians uit het zand trok, genaamd "The Axis of Evil Comedy Tour." Een serieus verhaal gebracht met een passende knipoog.

Meer TED op VideoVolt.



Hallucinerende voorstelling op gevel Hilton Praag

De Tsjechische kunstenaars van The Macula hebben de gevel van het Hilton-hotel in Praag gebruikt voor een weergaloos visueel spektakel. Zo nu en dan lijkt het hele gebouw heen en weer te golven. Je ziet voorbijgangers kijken, dus het is waarschijnlijk ter plekke geprojecteerd.

Meer van The Macula op VideoVolt.

Super-menace from the macula on Vimeo.

Jij kunt totaal niet photoshoppen

You Suck at Photoshop is een briljante webserie. Het is weer zo'n vorm die het op tv nooit gehaald zou hebben (net als bijvoorbeeld Web Therapy). Je ziet alleen maar operaties in Photoshop, een cursus, met het commentaar van degene die photoshopt. Maar wat je ziet en hoort vertelt veel meer dan hoe je moet photoshoppen. De leraar blijkt een loser van formaat en om een of andere reden is dat vreselijk grappig.

Meer cursussen op VideoVolt.
Meer webseries op VideoVolt.





Meer afleveringen van You Suck at Photoshop.

Een nieuwe Simon's Cat! Poes speelt met doos

De laatste aflevering verscheen zes maanden geleden. Maker Simon Tofield neemt de tijd. Geniet er dus van, en bekijk nog eens de selectie die in januari veel werd bekeken op VideoVolt;

Meer Simon's Cat op VideoVolt.

vrijdag 20 augustus 2010

'Cat Women of the Moon' is kostelijk slecht

Deze sf-film uit 1953 heeft echt alles. Een kolonie sexy vrouwen op de achterkant van de Maan als volmaakt belachelijk gegeven. Een navigator van de eerste Maanexpeditie ooit, die zegt: we landen op de onbekende achterkant, ik voel gewoon dat dat het beste is - en een commandant die dat accepteert. Andere idiote gebeurtenissen in het verhaal - let bijvoorbeeld op de spinnen en de sigaretten. Zeldzaam onbeholpen acteerwerk. Wetenschappelijke nonsens als zwaartekracht in de ruimte en geluid op de Maan. Ook hebben de makers van deze film niet begrepen dat de achterkant van de Maan niet altijd 'dark' is. Doe het spel 'Wie noteert de meeste onzin.'

Meer 'Goed van slechtheid' op VideoVolt.

Er is maar één café in Hollywood

Opvallend veel café-scènes in Hollywoodfilms spelen zich af in hetzelfde tentje, het Quality Cafe. Kennelijk een decor dat steeds weer wordt ingehuurd. Hier een collage van scenes uit verschillende films met onder andere Morgan Freeman en Nicholas Cage. Telkens is de tekst op de etalageruit te zien.

Eerder meldde een blogger al dat in eindeloos veel tv-series dezelfde krant te zien is.


EMBED-The Quality Cafe in Movies Mash-Up - Watch more free videos

Schitterende animatie van 3D fractaal landschap

Voorbeeld van fractale figuur - op elke schaal vind je dezelfde patronen terug. Eeuwigdurende inzoom duurt nog geen anderhalve minuut, naar verluidt omdat het genereren van de video 18 minuten rekentijd per beeldje kostte. Gemaakt met Mandelbulb 3D; deze software is gratis te downloaden. YouTube puilt uit van de tweedimensionale versies van hetzelfde, zoals de tweede video hier.

Mandelbox Zoom from hömpörgő on Vimeo.



Ikea Heights, hele serie stiekem opgenomen bij Ikea

Na Easy to Assemble mag Ikea Heights hier niet ontbreken. Deze fijne soap-persiflage werd vorig jaar in zijn geheel in een Californische Ikea-vestiging opgenomen, zonder goedkeuring of medeweten van het management. Met bedscènes en al. De scherpte is niet optimaal en de camera is wat onvast, maar je bent je steeds bewust van de omstandigheden bij de opnames, en in dit geval verhoogt dat de pret.

Eerder op VideoVolt: Een serie sponsoren, IKEA laat zien hoe het niet m...

IKEA Heights from DaveAOK on Vimeo.



Ikea Heights (Episode #2) from DaveAOK on Vimeo.

Overige episodes van Ikea Heights.
Dankzij tip van @sweatbox.

Sexy comedienne wil 90-jarige schrijver

23-jarige Rachel Bloom zingt over haar niet zo geheime verlangens naar sf-auteur Ray Bradbury, die zondag 90 wordt. Waarom hij? Ik heb geen idee. Bloom gaan we vaker zien. Kijk ook naar de tweede video: een in een vloek en een zucht opgenomen sketch, en de derde, een conference. In de laatste maakt ze op een leuke manier gehakt van haar pretentieuze kunstopleiding.



CHEATERSUCBcomedy.com
Watch more comedy videos from the twisted minds of the UCB Theatre at UCBcomedy.com


donderdag 19 augustus 2010

Super Size Me, een maand lang alléén McDonald's

Deze film van Morgan Spurlock is om verschillende redenen geweldig. Ten eerste omdat hij zijn macrobiotische lijf van de ene dag op de andere de volle laag van McDonalds-voer geeft. Let op de heftige afstotingsreactie de eerste dag. Dan omdat hij het 'geluk' heeft dat dit inderdaad heftige gezondheidseffecten heeft. Omdat hij de vooruitziende blik heeft gehad allerlei artsen bij zijn experiment te betrekken. Verder omdat hij al doende blijft proberen commentaar van McDonald's te krijgen - wat natuurlijk niet lukt. Van het begin tot het einde hilarisch en spannend.

Eerder op VideoVolt: In een écht vrije markt kost een hamburger €200



Super Size Me kan ook gratis worden bekeken op Freedocumentaries.org.

Harm Goslink Kuiper bespeelt zelfgebouwde instrumenten

Liefdevolle reportage over de Nederlandse muzikant die unieke instrumenten zelf bouwt en daar prachtige liedjes op speelt. Andere originele kanten van Goslink in de twee video's daarna: de Droste band (waarom die zo heet zul je begrijpen) en een wijnglascompositie.

In India kunnen ook mannen paaldansen

...al mag je het niet zo noemen omdat dat verkeerde associaties oproept. Paalacrobatiek of paalgymnastiek is beter. Het is hoe dan ook tamelijk sensationeel.

Meer paaldansen op VideoVolt.

Nieuwe spot iPad onmiddellijk geparodieerd

Gisteren verscheen een nieuwe commercial die alle mooie eigenschappen van de iPad schetst. Binnen enkele uren was er een tegenhanger die ook de andere kant van de zaak benoemt. Hier zijn ze allebei.

Meer iPad op VideoVolt.



Nieuwe app Facebook: laten weten waar je bent

Dit nieuwe snufje van Facebook is vannacht gelanceerd. Een mogelijkheid om vanuit je iPhone je vrienden te laten weten waar je bent, en om waarschuwingen te krijgen wanneer je in de buurt van een van je vrienden bent. Je kunt zelf kiezen of je je lokatie bekendmaakt en aan wie. Ik heb zelf lang gedacht dat dit een killer app zou zijn, maar tot nu toe zijn de vroege toepassingen zoals Bliin en Google Latitude niet doorgebroken. Wel bijvoorbeeld Foursquare, dat vooral in de VS furore maakt. Benieuwd of Facebook met zijn 500 miljoen klanten het verschil maakt. hier de promovideo en de registratie van de persconferentie vannacht.



Watch live streaming video from facebookinnovations at livestream.com

woensdag 18 augustus 2010

Mythbusters: Adam en Jamie maakten hot chick overbodig

De oorspronkelijke plannen voor Mythbusters vermeldden een lekkere meid die nieuwsgierig door de wereld zou trekken en bij problemen haar techneuten zou bellen. Maar nadat Jamie Hyneman en Adam Savage hun demonstratievideo hadden ingestuurd werd de 'hot chick' geschrapt. Deze twee figuren waren zelf nieuwsgierig en hadden van vrijwel alles een heel klein beetje verstand. Interview voor een Amerikaans radioprogramma verveelt geen moment.

Wie weet Valentina Lisitsa's live webconcert te vinden?

Dezelfde pianiste die kort geleden op Videovolt 'moeilijk' werk van Rachmaninoff speelde, nu op de toegankelijke toer in de toegift van een recent concert. De video vermeldt een live uitzending op Ustream vandaag en/of morgen, maar een tijd of een kanaal wordt er niet bijgegeven. Ik heb er twee gevonden, die embed ik er maar gewoon bij. Misschien hebben we geluk.

Winnen met Scrabble, ten koste van alles

Mehal Shah houdt wel van Scrabble maar niet van verliezen. Hier doet hij een paar strategieën uit de doeken, die soms op, soms iets over het randje zijn. Maar het belangrijkste is dat je ermee wegkomt. Lezing uit de Ignite-serie, dus vijf minuten spreektijd.

Meer Ignite op VideoVolt.

Tekenen met licht in de donkere nacht

Deze animatie is, als ik het goed begrijp, gemaakt door met lampen in de lucht te tekenen en zo beeldje voor beeldje bewegingen te suggereren. Meestal ziet het er apart, maar onbeholpen uit. Toch zijn soms de bewegingen behoorlijk soepel en virtuoos. Intrigerend. Dit lijkt een staalkaart; ik zou graag een echt verhaal hiermee verteld zien worden.

Eerder op VideoVolt: Kostelijke vechtscène met getekende wapens

Gemene pappa eet alle toetjes zelf op

Sluit van tevoren een weddenschap af: krijgt dit verhaal een happy end of niet?

dinsdag 17 augustus 2010

Een heerlijke kankerremmende maaltijd

Had Moerman toch gelijk? Volgens arts William Li zijn er etenswaren die van nature de kwaadaardige groei van bloedvaten tegengaan en zo kanker bestrijden of voorkomen. Dat zijn verrassend vaak lekkere groenten en fruitsoorten. Knoflook? Tomaten? Bessen? Een rood wijntje? Kom maar op, zou ik zeggen.
Hoewel ik het een plausibel en overtuigend verhaal vind, kan ik zelf niet beoordelen of het echt waar is. Maar het mooie is: baat het niet dan schaadt het in dit geval echt niet. Dus eet smakelijk.

Wat zongen ze mooi, de slaven

Prachtige documentaire van PBS over slavenmuziek, de oervorm van blues, gospel en soul. Hoofdpersoon is een boek uit 1867, de eerste verzameling van slavenliederen, met fonetische teksten, bladmuziek en al.

Hilarische soap over Facebook-generatie

The Young and the Connected is een perfecte webserie. In ultrakorte afleveringen (soms maar tien seconden) wordt een moddervette soap neergezet met precies de goede modellenhoofden. Alle stupide cliché's komen voorbij. Belangrijke bijrollen voor Facebook, Twitter en Foursquare. In onderstaande minidocu zit een handvol complete afleveringen en begeleidende interviewfragmenten met de acteurs. Daarin blijven ze in feite in hun rol. Tiffany (verjongde versie van Patricia Paay) bijvoorbeeld ziet het als haar missie de problemen van aantrekkelijke mensen invoelbaar te maken. O ja, gesponsord door LG, maar dat is aan het verhaal niet te merken. Dat kan Ikea in zijn zak steken.

Meer webseries op VideoVolt.
Eerder op VideoVolt:
=In tranen om reclame voor LG
=Een serie sponsoren, IKEA laat zien hoe het niet moet

Kunt u even gratis meewerken aan onze film?

Het is goed voor uw cv, u krijgt gratis eten - deze producer produceert alle smoesjes die in zo'n geval worden verkocht. Geluidstechnicus houdt zijn poot stijf. Wat wel ironisch is: dit is zo'n computeranimatie van het soort: als je kunt typen, kun je ook een film maken. Geluidstechnici noch producers hebben hier inbreng en dat is goed te merken aan beeld en geluid. Zie het als een voorgelezen script.

Eerder op VideoVolt: iPhone-fans en -haters worden onvriendelijk

Hongaarse priester wint zieltjes vanaf skateboard

Het verhaal vermeldt dat hij op deze manier al wel drie jongelui in de kerk heeft gekregen. Waarom je vroom zou willen worden als je zo'n man in jurk ziet skateboarden weet ik niet, maar dat zal mijn probleem wel zijn. Graag ook een video in de half-pipe nu.
Het langsrazende verkeer doet me denken aan twee andere video's die hits zijn geworden op YouTube. Ook dat zal mijn probleem wel zijn.

maandag 16 augustus 2010

Beatles in concert, Melbourne 17/6/1964

De Beatles komen voorlopig niet op iTunes maar dit hebben we wél. Dit is het oudste Beatles-concert dat ik kan vinden op YouTube. Concert for Shell, staat erbij, dus dat zal dan wel. Kwaliteit van beeld en geluid valt helemaal niet tegen.

Set: I Saw Her Standing There, You Can't Do That, All My Loving, She Loves You, Till There Was You/Roll Over Beethoven, Can't Buy Me Love, Twist And Shout, Long Tall Sally.

Dit is het eerste deel; volgende delen zijn aan te klikken in de beeldengalerij die onderin het venster verschijnt.

Meer concerten op VideoVolt.

Poppetjes van Lego doen het in alle standen

Ze zijn een tikje stram maar dat belet ze niet elkaar alle hoeken van de slaapkamer te laten zien. Lego-seks in stop-motion-animatie.

Meer Lego op VideoVolt.

Eerder op VideoVolt:
Lego-poppetjes spelen het WK voetbal na.
Meubels hebben ook seks.



Parkour, trotseer de zwaartekracht op muren en gevels

Hier een demonstratie van de sport parkour (spreek uit als parcours), acrobatiek in de grote stad waarbij de toppers het laten lijken of de zwaartekracht geen vat op ze heeft. Let op de zelfspot aan het eind van de eerste video. In de tweede video beelden van trainingen waar de aspiranten de fijne kneepjes leren. Van mij mag ook parkour een Olympische sport worden.

Eerder op VideoVolt: Spiderman bestáát!
Meer parkour op VideoVolt.





Gaat dat dan helemaal nooit mis? Wel hoor. Google 'parkour accident' en je kunt je hart ophalen aan akelige beelden.

Belachelijkste hulpstuk voor iPhone: de tv-pet

Je denkt: haha, grap. Maar het is echt een product, dat in januari op de elektronicabeurs CES is vertoond.



Er is nog steeds een website waar je hem kunt bestellen.

zondag 15 augustus 2010

Bracht Apollo 12 kunstwerken naar de maan?

Dit verhaal begint met de aankoop op eBay van een chip met een handvol tekeningetjes erop. Dat zouden werken zijn van beroemde kunstenaars, waaronder Andy Warhol. Een identiek exemplaar zou stiekem op de Maan zijn gebracht door Apollo 12 en daar nu nog zijn. PBS gaat op onderzoek uit en komt meer soortgelijke verhalen tegen.



Er zijn inmiddels reacties op de docu en er is ook een update van de redactie. Ten tijde van deze posting nog geen uitsluitsel.

Fraaie collectie timelapse-natuurvideo's bij BBC

De BBC heeft nog heel wat meer, al is een deel helaas niet buiten Groot-Brittannië te bekijken.

Trailers voor films over YouTube, eBay en Twitter

Films die uiteraard niet bestaan. Het gaat om parodieën op de trailers van de film over Facebook, The Social Network. Daarbij wordt deze film bespot, maar Facebook zelf, YouTube, Twitter en eBay worden ook niet gespaard.

Enge hardrock-dominee dist Mohammed

...al zegt de titel van onderstaand nummer het omgekeerde. Steve Winter is een vreemd verschijnsel. Een christen-fundamentalist met een baard zoals je die verder alleen vindt in een winkel in feestartikelen. O ja, ZZ Top heeft ook zulke baarden, wat wel weer past omdat Winter er christen-fundamentalistisch op los rockt. Meer over deze gek hier.



Schoolbus met straalaandrijving gaat 588km/u

CNN bracht dit eergisteren als nieuws maar de video staat al een half jaar op YouTube. Niettemin een fantastisch gezicht op de zondagochtend, zo'n sloom voertuig dat over een startbaan flitst. ;-) Let op het geluid; je zou verwachten dat het ding opstijgt.

zaterdag 14 augustus 2010

Maak iemand dood en krijg tien miljoen

Jonge man wordt voor de keus gesteld: druk op de zwarte knop, dan sterft ergens iemand maar jij krijgt een koffer met geld. Spannende korte film, sterk door eenvoud en mooi acteren. Als extra's een verzameling 'deleted scenes' en een interview met de makers.

Update: op Nujij.nl melden diverse bezoekers dat dit verhaal als twee druppels water lijkt op dat van The Box. Maar The Box is uit 2009 terwijl The Black Button al sinds januari 2007 op YouTube staat. Dus als iemand leentjebuur heeft gespeeld, zijn het de makers van The Box.

DeStorm is originele, veelzijdige soulman

Een veelstemmig a capella gezongen Circle of Life uit The Lion King. Een hartstochtelijk Hallelujah. En een geestig eigen liedje (denk ik) op basis van sms-taal. Bekijk deze drie video's achter elkaar en ik wed dat je om bent, net als ik.

Google Wave is geweldig maar jullie zijn sukkels

Josh van Google laat in een visuele rondleiding zien waarom hij de pest in heeft dat Google Wave wordt gestopt. Goed getroffen satire van Cracked.com.


Google Wave: A Pissed Off Tutorial -- powered by Cracked.com

Een serie sponsoren, IKEA laat zien hoe het niet moet

In Easy to assemble verlaat Illeana Douglas Hollywood om te werken bij IKEA en een normaal leven te vinden. Totaal oninteressant verhaal, tenenkrommende dialogen, geen humor en tot overmaat van ramp iedereen in IKEA-shirt. Een gesponsorde webserie precies zoals de directeur het in gedachten had. Echt afschuwelijk. Even één aflevering kijken om te weten hoe het niet moet. Illeana verneemt tot haar schrik dat Justine Bateman óók bij IKEA wil werken!

Meer webseries op VideoVolt.

Voor NRC-lezers

De video over de herontdekte vlieg (afgebeeld in NRC Wetenschap) staat hier:
Doodgewaande vlieg na 160 jaar herontdekt

Kampeerder overleeft aanval ijsbeer

Plur Nilssen en Ludvig Fjeld gingen per kano om Spitsbergen heen varen, de eilandengroep op nog maar 1000 km van de Noordpool. Ondanks een schrikdraad om de tent werd Plur wakker met de kaken van een ijsbeer om zijn schedel. Toen Plur zijn geweer wilde gebruiken bleek dat als een luciferhoutje in tweeën gebroken. Gelukkig wist Ludvig het beest dood te schieten, al kostte dat wel vier kogels.

Beer dood omdat twee idioten een zinloos record willen hebben, en ze hangen nog de held uit ook. Kan iemand dit soort stommiteiten verbieden? Ik hoop dat ze in ieder geval de rekening krijgen van weer een reddingsactie.

vrijdag 13 augustus 2010

Man wordt 91 cm verschoven door meteoriet

Tekenfilm: Man is getuige van inslag van meteoriet en ontdekt dat hij 91 cm is verplaatst. Maar ook weer niet helemaal: een stoel is voor hem niet waar de stoel is. Daar kan hij niet zitten. 91 cm naast de stoel vindt hij wel steun. 91 cm naast het raam kan hij zijn hoofd naar buiten steken. Hoe maakt hij dat ongedaan? De volgende meteoriet?