zaterdag 15 januari 2011

Het engste, gevaarlijkste bergpad ter wereld

Een 100 jaar oude smalle betonnen rand op 100 meter hoogte, zonder leuningen. Hier en daar is het volledig weggerot en is een metalen balk het enige waarover je kunt lopen. Hier loopt iemand dat pad nota bene met een videocamera. El Caminito del Rey heet het pad (pad van de koning, nota bene) en het is te vinden in de buurt van Malaga. Er vallen met enige regelmaat doden. Officieel is het afgesloten; niettemin komt onze cameraman om de haverklap wandelaars tegen.

Eerder op VideoVolt: Wie kan het gevaarlijkst de berg af?

4 opmerkingen:

 1. mooie beelden. zo te zien is het pad wel op de meeste plekken gezekerd met een staalkabel op de berg (via ferrata). dat maakt het iets minder spectaculair

  BeantwoordenVerwijderen
 2. iets minder spectaculair? Daar moet je Anoniem voor zijn om zoiets te menen... Jemig, prachtig, práchtig. Het is qua sfeer he-le-maal Myst - Riven, maar dan echt. En bloedstollend en perfect gevideoot. Want ook al is het misschien een gestabiliseerde camera, hij moet absurd gelijkmatig bewogen hebben. De meest afgrijselijke afgrond, maar hij vloeit voetje-voor-voetje door. Niks geen tijd om te zekeren. Nee, eindeloos! Dat was weer een mooie vondst, heer Blankesteijn. Op het in de video genoemde youclimb.de is nog een video van dat pad, uit 2009, iets ander oogpunt, iets minder dan deze, iets meer tegenliggers, maar voegt toch het e.e.a. toe.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo te zien is dit niet één enkele wandeling van de maker. Tenzij deze tussen 4:17 en 4:31 andere schoenen heeft aangetrokken.

  Verder wel een prachtige video.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @michiel : wiki: ''Very few of the original handrails exist but a Via ferrata safety-wire runs the length of the path.''

  I Rest My Case

  BeantwoordenVerwijderen