woensdag 16 maart 2011

Het land waar de helft van de gevangenen vast zit voor hekserij

Het Engelse tv-programma Unreported Worlds vertelt de verhalen van het gewone leven, uit gebieden die je normaal niet zoveel op televisie ziet. Verhalen over Indiaase stelletjes die kiezen voor de liefde boven hun familie en hun tradities, met gevaar voor eigen leven. Verhalen van de honderden drugsverslaafde kinderen uit Afghanistan, waar voedsel duurder is dan opium. En verhalen over de rechtspraak in Centraal Afrikaanse Republiek, waar de meest voorkomende misdaad hekserij is.

Stuk voor stuk zijn het prachtig gemaakte reportages van verslaggevers uit de Britse journalistieke story telling-traditie.

Unreported Worlds is een programma van Channel 4, dat tot nu toe zijn uitzendingen alleen toegankelijk maakte voor kijkers in Groot Brittannië. Daar lijkt nu verandering in te komen. Een flink aantal afleveringen van het seizoen 2010 is nu ook vanuit de rest van de wereld te bekijken. Binnenkort begint het nieuwe seizoen. Maar u heeft nog heel wat oude afleveringen in te halen. Deze bijvoorbeeld:

Witches on Trial
India: Love on the Run
Pakistan: After the Floods

Niet alle 20 afleveringen uit 2010 zijn al beschikbaar. En u kunt ze ook niet binnen deze blog bekijken. Daarvoor moet even naar http://www.channel4.com/programmes/unreported-world.

Tip: gaat het gebroken Indiaase Engels u soms even te snel: klik in het videoscherm op S voor Engelse ondertiteling.


Foto van de komende aflevering van Unreported World: "India's Leprosy Heroes"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten