zaterdag 17 oktober 2009

Michael Moore's Sicko weer actueel.Michael Moore toont een eindeloze reeks onthutsende voorbeelde van hoe de huidige gezondheidszorg in de VS slachtoffers maakt. Je begrijpt onmiddellijk dat sommige Canadezen zich nog geen uur in de VS wagen, want een ongelukje kan je persoonlijk faillissement betekenen.

De film is al anderhalf jaar oud maar is uiterst belangrijk in de discussie over Obama's hervormingsplan voor de health care. Hij is geruime tijd makkelijk te downloaden geweest maar de meeste kopieën zijn weg. Hier is nog wel een versie die online kan worden bekeken. Het is niet allemaal ellende; behalve schokkend is Sicko bij vlagen ook uiterst grappig.


Moore gaat nog wel eens kort door de bocht en maakt in feite propagandafilms. Aan het slot laat hij zich volkomen inpakken door nota bene Cuba, waar ze maar al te graag de door hem meegenomen patiënten gratis in de watten leggen. Maar als wending in het verhaal is het briljant. En dan heeft Moore ook al laten zien hoe de helden van 9/11 door de gezondheidszorg in de steek worden gelaten. Een eye-opener.

Koop 'm op dvd bij Bol.com:
Sicko
Sicko
Michael Moore

Geen opmerkingen:

Een reactie posten