zaterdag 31 oktober 2009

Princess of Nebraska, wonderlijke film.



Deze film moet het van de sfeer hebben en niet van de actie. Toen Princess of Nebraska in 2007 verscheen, stond-ie gratis op YouTube. Dat paste mooi bij het feit dat de hoofdrolspeelster, Pamelyn Chee, was gekozen op grond van haar YouTube-auditie. Intussen vind je 'm alleen nog op Dingtv, waar de beeldscherpte tegenvalt. Maar Pamelyn Chee maakt veel goed.

De film gaat over Sasha, die zwanger is van iemand uit Peking, en zojuist vanuit Omaha in San Francisco is aangekomen waar ze zich afvraagt hoe ze verder moet. Intussen heeft ze ontmoetingen met een man die blijkbaar ook een relatie heeft gehad met de vader van haar kind.



Een warrig verhaal, geregisseerd door Wayne Wang, die eerder bijvoorbeeld Maid in Manhattan maakte, met Jennifer Lopez. Princess of Nebraska is voor een miniem budget opgenomen met consumentencamera's, en dat zie je aan de schuddende cameravoering en de soms veel te lange shots. De voornaamste reden waarom die warrigheid, onvastheid en traagheid niet hinderen is wat mij betreft La Chee, wiens spel je laat geloven dat je werkelijke gebeurtenissen volgt via een verborgen camera. Nou vooruit, dat zal voor een deel ook aan regisseur Wang te danken zijn.

Geen embed code kunnen vinden, zie de film hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten