donderdag 22 oktober 2009

Vuze, downloadhulp met ingebouwd legaal videoaanbodHier is een prachtig hulpmiddel bij het vinden, downloaden en afspelen van video. Vuze, een programma dat ik uit het oog was verloren toen het nog Azureus heette, blijkt een reuze handig padvindersmes te zijn geworden. Een van de opvallendste kenmerken is dat het gekoppeld is aan een 'Vuze Network' van legale video, films dus die je zonder zorgen of wroeging kunt downloaden.
In dat archief zal ik nog wel eens grasduinen om te bespreken wat daar voor  moois inzit.

Daarnaast helpt Vuze heel effectief bij het zoeken van video (en desgewenst muziek, en andere zaken die je zou willen downloaden). Je kunt daarbij zelf aangeven of je gebruik wilt maken van een aantal bekende bittorrentsites - dat zijn dus sites die wél grotendeels drijven op illegaal aanbod. Als je daarvoor kiest, is het handige dat je niet al die sites apart langs hoeft te gaan.

Tenslotte zit in Vuze ook een mediaspeler ingebouwd. Dat is niet echt nodig, omdat op elke pc wel zo'n ding staat, maar voor in Vuze gedownlode programma's is het handig omdat je dan geen omwegen hoeft te bewandelen op je pc om de video af te spelen.

Een nadeel van Vuze is dat tijdens de installatieprocedure de Ask toolbar wordt geïnstalleerd. Ik dacht te hebben aangekruist dat ik dat niet wilde, maar hij dook toch op. Ask is de vierde zoekmachine ter wereld, en zeer aan te bevelen omdat dit bedrijf geen gegevens opslaat over het zoekende publiek. Maar het stiekem installeren van wat dan ook is behoorlijk laakbaar.

En de naam. Die slaat volgens mij ook nergens op.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten