zaterdag 28 november 2009

Nogmaals downloaden van Uitzendinggemist

"Dat kan al honderd jaar," was een van de reacties op mijn verheugde bericht dat het me was gelukt programma's te downloaden van Uitzendinggemist. Mutsaers, de stagiair van afzeikblog GeenStijl, twitterde: "Te gek. @hmblank heeft ontdekt dat je streams ook kan rippen."

De meer opbouwende reacties hier, bij BNR, via de mail en op Twitter leverden zeven tips op voor het downloaden vanaf Uitzendinggemist. Ik heb geprobeerd ze te gebruiken bij De Oorlog, omdat ik daar toevallig mee bezig was.
 • video's ook makkelijk downloaden met #Grab++ Dit gaat over Orbit, een programma dat ik jaren geleden eens heb geprobeerd maar niet fatsoenlijk werkte. Ik heb het weer geprobeerd en het werkt nog steeds niet.
 • Als je Safari gebruikt kun je dat al met een listige truuk. Daar kan ik niet zoveel mee, bovendien heb ik geen zin nóg een browser te installeren.
 • met hinet recorder kan dit al 100 jaar. Dat is mooi, maar Hi-net Recorder blijkt een onbegrijpelijk programma te zijn waarvan de helpfiles offline zijn. Dus graag even de handleiding posten, anders vrees ik voor de volgende 100 jaar.
 • Kan heel eenvoudig via real player download. Dat lijkt even goed te gaan maar op het moment suprème zegt Real Player het toch maar niet te doen
 • Moet ik toch uitwijken naar uitzending gemist dan gebruik ik WM recorder. Van WM Recorder heb ik altijd aangenomen dat het werkte, vanwege alle enthousiaste verhalen, maar ik heb het uit gierigheid nooit gekocht. Ik heb het nu geprobeerd (gratis trial tot 5 minuten opname), en het werkt perfect, handiger en beter dan de GemistDownloader. Het lijkt me die 35 euro meer dan waard.
 • Ik ken al een paar jaar heb programma sdp recorder (http://sdp.ppona.com/) Zoals deze reactie zelf opmerkt is SDP lastig in het gebruik. Je moet in de broncode duiken van de pagina waar een video staat. Het is mij niet gelukt en het lijkt me niet handig als je veel video wilt opnemen. Voor wie tijd over heeft, er is een handleiding.
 • Ik heb er nog 1 die erg eenvoudig werkt, (als hij werkt) maar niet 100% zeker op uitzendinggemist. het is een plugin van firefox, http://www.downloadhelper.net/ Deze downloadt voor zover ik kan nagaan alleen Flash. Dat werkt dus niet op Uitzendinggemist, waar Windows Media en Silverlight worden gebruikt. Op de site van De Oorlog staat de video wel in Flash, maar ook daar werkt DownloadHelper niet. :-(
Het is mogelijk dat sommige van deze programma's wél werken bij andere sites en video's. DownloadHelper doet het goed op de site van de video van vanavond (stay tuned!), The Grand Inquisitor.

Meer van dit soort software hier. Mijn aanvankelijke enthousiasme voor de GemistDownloader is bekoeld, vooral omdat Media-convert.com, de gebruikte conversiesite, erg wispelturig is. De procedure wordt nogal eens zonder opgaaf van reden afgebroken.

Koop dus gewoon WM Recorder. Klaar.


1 opmerking:

 1. Quote: 'Op de site van De Oorlog staat de video wel in Flash, maar ook daar werkt DownloadHelper niet. :-( '

  Mij mij wel met downloadhelper, met Win XP, misschien is dat de oorzaak?

  DG

  BeantwoordenVerwijderen