dinsdag 29 december 2009

School maakt revolutionaire muziekvideo (updated)


Menige band, en menige regisseur zou willen dat ze dit hadden bedacht: Een video waarin alles achterwaarts gebeurt, behalve de zang. Daarvoor moet je een opname maken waarin juist de zang achterstevoren wordt opgenomen, met loop- en lipbewegingen en al. Dat is precies wat ze hebben gedaan op de Shorewood High School in Shoreline, in de staat Washington. In één take nog wel. Het resultaat is wonderbaarlijk. In de tweede video een korte ontstaansgeschiedenis. Ook hoor je daarin een korte flits van de achterwaartse tekst, die de leerlingen werkelijk uit het hoofd hebben geleerd. Geweldig.

UPDATE: Via Nujij word ik erop gewezen dat er wel degelijk eerder zulke clips zijn gemaakt, bijvoorbeeld door Coldplay en door Merwais. Mijn reactie aldaar:
Jullie hebben gelijk, dank voor de correctie. Ik heb wel even gekeken. De synchronisatie van Mirwais is naadje en op de achtergrond wordt alleen wat gelopen. Dat doen ze op Shorewood High veel beter. En bij Coldplay bestaat de clip uit ontzettend veel shots, waarbij vaak niets speciaals in de achtergrond gebeurt. Shorewood doet het in één take, en er zijn op elk moment interessante dingen aan de hand. Ik vind dus nog wel dat het nooit beter is gedaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten