maandag 17 mei 2010

Afgedankte kopieerapparaten vol geheimen

Wie wist dit? Bijna elk kopieerapparaat van de laatste 10 jaar heeft een harddisk met digitale versies van elle gekopieerde documenten. Deze harddisk wordt vrijwel nooit gewist of verwijderd als het apparaat wordt afgedankt. CBS kocht vier willekeurige kopieermachines en stond versteld.

4 opmerkingen:

 1. Indrukwekkend. Ik denk dat vrij weinig mensen er bij stilstaan dat er een harde schijf zit in moderne kopieermachines. Nieuwe business voor de Van Gansewinkel groep?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik verwijder deze harddisken al jaren bij verschillende organisaties. www.hctbv.nl heeft de mogelijkheid om deze harddisken onsite te op locatie te vernietigen.

  Wij van hctbv komen binnen bij de klant met een kleine mercedes sprinter en vernietigen alle datadragers.!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Van Gansewinkel is een optie, maar ik heb een half jaar terug iets gelezen over medewerkers die aan de haal gingen met vertrouwelijke documenten. Dat stond toen op de voorpagina van de Telegraaf.

  Ikzelf heb met mijn bedrijf zeer goede ervaringen met het laten vernietigen van zowel documenten als partijen goederen bij de firma Reisswolf.

  Maar het is in ieder geval goed om te weten dat printers dus voortaan ook vertrouwelijk afgevoerd dienen te worden. Eerlijk gezegd wist ik dit nog niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Brantjes Datavernietiging in Haarlem is als een van de weinige bedrijven gecertificeerd voor het vernietigen van harrels 's en hardware volgens de EADMS.org normering. www.vernietiging.com

  BeantwoordenVerwijderen